500g spinazie (liefst natuurlijk po choi)
3 eetl sesamzaadjes
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
½ eetl gember (fijngehakt)
4 eetl lichte sojasaus
1 eetl sesamolie
1 eetl sake (Shaoxing kan ook)
Bak in een klein steelpannetje de knoflook en gember in wat olie tot het rauwe er vanaf is. Voeg de sojasaus, sesamolie en rijstwijn toe en bindt dit eventueel met een maizenapapje. Zet apart.
Rooster de sesamzaadjes in een pan met dikke bodem tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olie. Of kook ze en laat goed uitlekken. Schep het sausje erdoor, sesamzaadjes erover en serveer.
NB Het sausje eerst apart klaar maken hoeft natuurlijk niet, maar ik vind dat prettiger. Geen kans op bittere knoflook of verbrande sojasaus.
Helemaal goed! Met nog wat extra gember en platgeslagen tenen knoflook.
Mooi zo! :-)
zeer lekker, kom pas uit China terug. Het stond dagelijks op het menu! Blij dat ik het nu zelf kan klaar maken.
Dagelijks? Jeetje, dan zul je wel heel erg van spinazie houden!