Doe de Quiz en test (opnieuw) je kennis van Aziatische (food) films.
Of test je kennis van Aziatisch eten, want daarmee kom je ook een eind.
Vijftien foto’s met vijftien vragen.
Als je een antwoord niet weet hou je er altijd nog een filmtip aan over. ;-)
Of doe eerst: Aziatische Food Film Quiz Part 1
De Aziatische Food Film Quiz (part 2)
Quiz samenvatting
0 van 15 vragen beantwoord
Vragen:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
Informatie
Klik op de knop “quiz starten”. Daarna krijg je 15 vragen, selecteer het juiste antwoord, klik op de knop controleren om te zien of je het goed hebt en dan op de knop “volgende vraag” om naar de volgende vraag te gaan.
Er valt niks te winnen
U heeft de quiz al eerder gemaakt. Daarom kunt u de quiz niet nog eens maken.
De quiz wordt geladen...
Je moet een account aanmaken of inloggen om de quiz te beginnen.
De volgende quiz moet afgerond zijn alvorens deze te beginnen:
Resultaten
0 van 15 vragen correct beantwoord
Uw tijd:
Tijd voorbij
U heeft 0 van 0 punten gehaald (0)
Categorieën
- Niet gecategoriseerd 0%
-
Zin in nog een quiz?
Klik hier: alle quizzen op een rij
Pos. | Naam | Ingeschreven op | Punten | Resultaten |
---|---|---|---|---|
Tabel wordt geladen | ||||
Geen data beschikbaar | ||||
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- Beantwoord
- Beoordeling
-
Vraag 1 van 15
1. Vraag
Hoe heet de documentaire uit 2011 over een sushi-restaurant met slechts 10 couverts en drie Michelinsterren, gevestigd in een ondergronds winkelcentrum bij een metrohalte?Correct
Incorrect
-
Vraag 2 van 15
2. Vraag
De bizarre Chinese komische actiefilm The Butcher, the Chef and the Swordsman [Dao jiàn xiào, Wuershan, 2010], gaat over een mythische hakbijl die achtereenvolgens in bezit komt van de drie titelpersonages. De kok kan er zo snel mee werken dat hij een vis kan ontschubben en fileren voordat deze zelf doorheeft dat hij dood is. Daardoor kan hij zwemmend in een kom soep worden opgediend.
Welke termen verwijzen naar Aziatische keukenmessen?Correct
Incorrect
-
Vraag 3 van 15
3. Vraag
In de Japanse film Udon (Katsuyuki Motohiro, 2006) ontketent een tijdschrift een ware udon noedelsoeprage. Hoe?Correct
Incorrect
-
Vraag 4 van 15
4. Vraag
In Today’s Special (David Kaplan, 2009) maakt chef Samir – die aanvankelijk niets van de Indiase keuken moet hebben – zijn ouders gelukkig als hij het restaurant van zijn vader uit het slop trekt. De rol van de moeder wordt gespeeld door Madhur Jaffrey. Die kennen we ook als:Correct
Incorrect
-
Vraag 5 van 15
5. Vraag
In de Vietnamese film Vertical Ray of the Sun (Mua he chieu thang dung, Tran Anh Hung, 2000) bereiden drie zussen een feestmaal waarin onder andere een gac wordt verwerkt. Deze vrucht is familie van de:Correct
Incorrect
-
Vraag 6 van 15
6. Vraag
Eén van de zes verhalen die in Cloud Atlas (Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski, 2012) door elkaar worden gemixt speelt zich af in 2144, in een fastfoodrestaurant in Seoul. Welk geheim wordt er in de loop van het verhaal blootgelegd?Correct
Incorrect
-
Vraag 7 van 15
7. Vraag
Wie zien we hier eten, in de film Sukiyaki (Gokudô meshi, Tetsu Maeda, 2011)?Correct
Incorrect
-
Vraag 8 van 15
8. Vraag
Wat is er bijzonder aan het restaurant van Rinco in de film Rinco’s Restaurant (Shokudo katatsumuri, Mai Tominaga, 2010)?Correct
Incorrect
-
Vraag 9 van 15
9. Vraag
In The Mistress of Spices (Paul Mayeda Berges, 2005) is Tilo (Bollywood-actrice Aishwarya Rai Bachchan) de eigenaresse van een winkel in San Francisco waar Indiase kruiden worden verkocht. Welke van de onderstaande beweringen is juist?Correct
Incorrect
-
Vraag 10 van 15
10. Vraag
Regisseur Ann Hui is befaamd om haar sociaal bewogen films over het leven in Hong Kong. In The Way We Are (Tin shui wai dik yat yu ye, 2008) volgen we een moeder en zoon op de 36ste verdieping van een flat in de beruchte hoogbouwwijk Tin Shui Wai. Hier eten ze een doerian. Wat is het nadeel van de doerian?Correct
Incorrect
-
Vraag 11 van 15
11. Vraag
In de Japanse cultfilm Survive Style 5+ (Gen Sekiguchi, 2004) spreekt huurmoordenaar Vinnie Jones een broccoliroosje toe. Wat zegt hij?Correct
Incorrect
-
Vraag 12 van 15
12. Vraag
De Koreaanse film Le Grand Chef (Sik-gaek, Yun-su Chong, 2007) draait om de rivaliteit tussen twee koks-in-opleiding. Bij de bereiding van een potentieel giftige vis saboteert de een het gerecht van de ander, met vergiftiging van de docenten als gevolg. Hoe heet de vis die berucht is vanwege zijn gif?Correct
Incorrect
-
Vraag 13 van 15
13. Vraag
Startpunt in Le Grand Chef 2: Kimchi Battle (Kim-chi-jeon-jaeng, Dong-hoon Baek, 2010) is de claim van de Japanse premier dat kimchi een Japans gerecht is. Het beweegt de Koreaanse autoriteiten tot het organiseren van een kookwedstrijd met als doel kimchigerechten te vinden die internationaal de aandacht op de Koreaanse keuken kunnen vestigen.
Welke van de onderstaande beweringen is niet waar?Correct
Incorrect
-
Vraag 14 van 15
14. Vraag
Bread of Happiness (Shiawase no pan, Yukiko Mishima, 2012) is een mierzoete food film over een hotel/café in een dunbevolkt gebied op een eiland in het noorden van Japan. Zodra er voedsel in beeld komt – met name het ter plaatse gebakken brood – krijgt iedereen een gelukzalige uitdrukking op zijn gezicht.
Hoe heet het noordelijke Japanse eiland?Correct
Incorrect
-
Vraag 15 van 15
15. Vraag
In de Japanse film Glasses [Megane, Naoko Ogigami, 2007] zoekt een gestreste vrouw uit de stad de rust van een afgelegen eiland om weer te leren genieten van de kleine dingen van het leven. Zoals het nuttigen van wat er in een houten strandhutje wordt klaargemaakt door een mysterieuze, oudere vrouw. Wat bereidt zij?Correct
Incorrect
Ik mis een fragment uit naar m.i de beste
Aziatische eetfilm allertijden. :-)
Eat,Drink,Man,Woman.
Rintek Wuuk
Ha, Rintek, je hebt helemaal gelijk, Eat, Drink, Man, Woman is een prachtige film. Daarom zat daar al een vraag over in de eerste quiz. ;-)
Die vind je hier: Aziatische Food Film Quiz Part 1.
(ik zal het er hierboven ook bijzetten, voor de duidelijkheid)
Leuk Robin! Meteen een mooi lijstje met films om te vragen bij de videotheek.
Hmm, 9 van de 15. Conclusie: ik eet teveel en kijk te weinig foodfilms… (Zag mezelf overigens niet terug op het scorebord)
Het is een nieuwe plugin, de vorige werkte niet meer goed. Dus moest alle quizen opnieuw erin zetten. Maar het voordeel is wel dat deze plugin meer kan. Zoals dat scorebord bijhouden. Alleen zat ie verstopt onder een knop. Als het goed is zie je ‘m nu prominenter na het invullen van alle vragen. Je staat op de 2e plaats, Damten. Corinne staat eerste. Die had er 11 goed. Wow!
Hoi Robin
Inderdaad !, screenshot 9. :-)
Tussen 2 haakjes, dit moet je zien !
A Bite Of China, fenomenaal !!!!!!!
groetjes,
Rintek
A Bite Of China? Ga ik opzoeken! Bedankt voor de tip. :-)
Op de toegangsdeur van mijn hotel in Singapore stond een groot bord met een doorgekruiste doerian, die vraag had ik dus goed ;-) samen met nog 8 andere vragen, een redelijke score dus! erg leuke en leerzame quiz, het lijkt me leuk om veel van die films te gaan zien!!
Cool! :-)
prachtige site alles bij elkaar meer heb je niet nodig
Dank je!
Al staat nog niet “alles” bij elkaar hoor, er is nog zooooveel te doen. ;-)
12 van de 15 goed. Geen enkele van deze films gezien. Niet slecht toch?
Applaus! :-)
Ik mis nog een eetfilm: Tampopo
Sorry, ik vergeet te vermelden dat ik dit een fantastische site vind.
Ja, maar Tampopo zat al in de Aziatische Food Film Quiz Part 1! ;-)
(en dank je voor je compliment :-)