Doe de Quiz en test je kennis van Aziatische ingrediënten.
Dertig foto’s met dertig pittige vragen.
De antwoorden zijn te vinden op deze site.
Quiz samenvatting
0 van 30 vragen beantwoord
Vragen:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
Informatie
Klik op de knop “quiz starten”. Daarna krijg je 15 vragen, selecteer het juiste antwoord, klik op de knop controleren om te zien of je het goed hebt en dan op de knop “volgende vraag” om naar de volgende vraag te gaan.
Op het eind kun je je naam invullen voor een plaatsje op het scorebord.
U heeft de quiz al eerder gemaakt. Daarom kunt u de quiz niet nog eens maken.
De quiz wordt geladen...
Je moet een account aanmaken of inloggen om de quiz te beginnen.
De volgende quiz moet afgerond zijn alvorens deze te beginnen:
Resultaten
0 van 30 vragen correct beantwoord
Uw tijd:
Tijd voorbij
U heeft 0 van 0 punten gehaald (0)
Gemiddelde score |
|
Uw score |
|
Categorieën
- Niet gecategoriseerd 0%
-
Klaar!
Pssst, heb je de Indonesische Ingrediënten Quiz (15 vragen) al gedaan? En de Grote Aziatisch Food Film Quiz (15 vragen).?
Pos. | Naam | Ingeschreven op | Punten | Resultaten |
---|---|---|---|---|
Tabel wordt geladen | ||||
Geen data beschikbaar | ||||
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- Beantwoord
- Beoordeling
-
Vraag 1 van 30
1. Vraag
Correct
Incorrect
-
Vraag 2 van 30
2. Vraag
Correct
Incorrect
-
Vraag 3 van 30
3. Vraag
3. Wat is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 4 van 30
4. Vraag
4. Van welke plant of boom komt dit blad?Correct
Incorrect
-
Vraag 5 van 30
5. Vraag
5. Hoe heten deze kleine gedroogde vruchtjes?
Ze zijn ongeveer 1 cm lang.Correct
Incorrect
-
Vraag 6 van 30
6. Vraag
6. Wat zijn dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 7 van 30
7. Vraag
7. Welke groenten is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 8 van 30
8. Vraag
8. Deze Japanse noodles zijn een beetje groen door het gebruik van:Correct
Incorrect
-
Vraag 9 van 30
9. Vraag
9. Deze Japanse umeboshi smaakt extreem …Correct
Incorrect
-
Vraag 10 van 30
10. Vraag
10. Deze Japanse bladgroente genaamd Mizuna is nauw verwant aan onzeCorrect
Incorrect
-
Vraag 11 van 30
11. Vraag
11. Wat is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 12 van 30
12. Vraag
12. Welk beroemd dimsum gerechtje is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 13 van 30
13. Vraag
13. Wat voor mini groenten of vruchtjes zijn dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 14 van 30
14. Vraag
14. Welke specerij is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 15 van 30
15. Vraag
15. De typisch Indonesische snack emping wordt gemaakt vanCorrect
Incorrect
-
Vraag 16 van 30
16. Vraag
16. Wat is dit?
Correct
Incorrect
-
Vraag 17 van 30
17. Vraag
17. Wat voor groente is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 18 van 30
18. Vraag
18. Wat is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 19 van 30
19. Vraag
19. Geroosterde Pekingeend wordt traditioneel geserveerd in pannenkoekjes met een beetje komkommer, lente-ui en zoete saus. Welke saus wordt daar traditioneel in Peking (dus niet in Kanton of de Chinees op de hoek) bij geserveerd?Correct
Incorrect
-
Vraag 20 van 30
20. Vraag
20. Wat is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 21 van 30
21. Vraag
21. Hoe heet dit beroemde Japanse gerecht?Correct
Incorrect
-
Vraag 22 van 30
22. Vraag
22. Hoe heten deze boontjes?Correct
Incorrect
-
Vraag 23 van 30
23. Vraag
23. Van welke plant is dit de eetbare bol?Correct
Incorrect
-
Vraag 24 van 30
24. Vraag
24. Wat is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 25 van 30
25. Vraag
25. Wat zijn dit voor stengels?Correct
Incorrect
-
Vraag 26 van 30
26. Vraag
26. Een van de belangrijkste basis-ingrediënten uit de Sichuan keuken is chilibonensaus (toban jiang), maar wat zijn die karakteristieke bonen in deze chilibonensaus?Correct
Incorrect
-
Vraag 27 van 30
27. Vraag
27. Deze zeewiersalade raakt al aardig ingeburgerd in Nederland, je vindt ‘m zelfs in de supermarkt of bij de visboer, maar hoe heet dit zeewier in Japan?Correct
Incorrect
-
Vraag 28 van 30
28. Vraag
28. Wat is dit?Correct
Incorrect
-
Vraag 29 van 30
29. Vraag
29. De naam voor deze Koreaanse dumplings is:Correct
Incorrect
-
Vraag 30 van 30
30. Vraag
30. Hoe heten deze blanke, slanke sprietjes?Correct
Incorrect
Hele leuke quiz :) Een score van 20 valt me nog mee haha!
Leuke, leerzame quiz! Gelukkig veel Japanse vragen…dan score ik toch nog ‘best goed’.
Je moet alleen ‘umebushi’ even veranderen in ‘umeboshi’. ;-)
Ik heb nog héél veel te leren… een score van 10!!
Leuke quiz Robin!!
Prut! Toch nog vier fout :-)
Wel lachen die quiz!
Wat een verrassende resultaten. Inderdaad helemaal niet slecht, Malikka. Tsja, Ingrid, toch eens wat vaker langskomen, maar bedankt voor de tip. ’t Kwam denk ik door de overkill aan Wendy van Dijk in het nieuws afgelopen tijd. ;)
Niet zo best Leny, maar dat kan alleen maar beter worden.
En René, ik ben trots op je!
Leuk, deze reacties. Misschien ga ik er vaker zo’n quizje ingooien. Foto’s zat.
Leuke quiz! Ik heb een score van 19, ‘best goed’. Bijna alle japanse vragen heb ik verkeerd en ook 1 of 2 chineze vragen. Misschien is mijn nederlands woordenschat niet goed genoeg. Of ik moet jouw website meer surfen. ;)
You can take it in english, Bee!
Click the little american flag there in the upperright.
Oh, that flag doesn’t show here, well, then click this:
https://www.aziatische-ingredienten.nl/aziatische-ingredienten-quiz-1/
I testes it and the translation isn’t bad, it just doesn’t give you the total result.
Ik durf mijn score niet te vertellen… In ieder geval heb ik nog heel veel te leren! Wel leuk om te doen :)
Klaar!
Je had in totaal 27 van de 30 vragen goed.
Dat is ‘behoorlijk goed’.
;-) een negen!
Leuk quiz Robin!
Was met de hakkies over de sloot met 12 van de 30 hahaha!
25 goed :-) niet gek, als websiteverslaafde
Leuke quiz! Ik ben niet goed in die Japanse ingrediënten, dat moge duidelijk zijn…
De “best goeien” scoren volgens mij rond de 20, dus Gerben en Sara, jullie zijn toppertjes! ;-)
Ik had trouwens niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn. Maar ach, moeilijk is misschien ook wel leuker dan veel te makkelijk. Ik heb nog niet gehoord dat iemand ze alle 30 goed had. Daar ligt ook een uitdaging.
Wat wel minder is is dat het erop lijkt dat teveel quiz-kandidaten tegelijke de site vertraagt en gisteravond zelfs onbereikbaar maakte. Oeps.
Als dat te vaak gebeurt zal ik ‘m offline moeten halen, maar hopelijk vind ik een betere oplossing. (en als iemand verstand heeft van plugins en denkt te kunnen helpen, graag!!!)
26 goed, jawel :-)
Gefeliciteerd. :-)
19 van de 30, valt me een beetje tegen ;-)
Kan ik me voorstellen ja. Dat valt mij ook een beetje tegen. ;-)
“Je had in totaal 14 van de 30 vragen goed.
‘Het kan slechter.’ ”
Bedankt he! ;-)
(Japanse en Koreaanse keuken ken ik nauwelijks)
Misschien dat ik me bij volgende quizzen beperk tot de keuken van een land tegelijk. Dat is misschien makkelijker. Veel mensen hebben een voorkeur voor de ene of de andere keuken, dat is waar.
Ik had in totaal ook maar 10 goed..oeps. Leuk zo’n quiz, hoe heb je die op je blog gekregen als ik vragen mag? Heb je daar een speciale site voor?
Met behulp van een zogenaamde WordPress plugin. In dit geval mtouchQuiz of quizzin. Een stukje extra software dat je installeert en daarna wijst het zichzelf uit, ’t is best simpel.
Yeay, 20 van de 30 goed. En ik dacht niet eens zoveel van de oosterse ingredienten te weten. Leuke quiz, ook leerzaam. Je mag er best meer maken!
leuke quiz!! maar 17 van de 30…. vaker naar de toko!
Leuk!
21 van de 30 goed, bijna alle ingredienten goed, maar veel ‘japanse foutjes’…
Hebben jullie de nieuwe quiz al gezien?
Doe ‘m nu: de Grote Aziatische (Food) Film Quiz!
Ook niet makkelijk, maar wel leuk!
22/30 vooral door voor mij totaal onbekende zaken. Doen al die kookboeken bij mij in de kast toch nog iets goed! :)
Erg leuk om te doen.
HAHA 19 van de 30 goed. Toch vaker naar de toko. Ook dat nog…
15 van de 30 goed … leuk en heel leerzaam!
Mag ik je er even op attenderen dat een madame jeannette nooit rood is, je hebt dan waarschijnlijk te maken met een adjoema peper of een habanero variant. Een madame jeanette is geel en ziet er verfrommelder uit. Deze fout wordt vaker gemaakt.
Hee, dat wist ik niet! Bedankt.
Moet even denken hoe ik dat op ga lossen. :-)
Update: ‘k Heb een nieuwe foto verwerkt. Deze werden me echt als Madam Jeanette verkocht en ze zijn ook geel, dus ik ga er vanuit dat het nu wel klopt.
Hele leuke quiz. Moest veel opzoeken maar dan leer je nog eens wat.
:-)
15: Niet het Melinjo maar het Belindjo nootje is gebruikt om empeng van te maken. 22/30
Hm, volgens mij zijn dat 2 namen voor hetzelfde nootje. De Indonesische wikipedia zegt bijvoorbeeld dat melinjo ook bekend is onder de namen belinjo, mlinjo (in het Javaans), tangkil (Sundanees) en bago (Maleisisch).
Het blijft lastig altijd, zoveel namen in zoveel talen en dialecten. Ik kies dan maar meestal voor de naam of schrijfwijze zoals ik die het vaakst tegen kom. Maar discutabel blijft het.
25 :-)
Netjes!
Score 24 lekker , leuke quiz. Kleine aanvulling: tapioca is (zet)
meel van de cassavewortel.
Ik moest de quiz even opnieuw doen, want ik kon me daar geen vraag over herinneren. Maar zie nu dat tapioca en cassave ergens alletwee als antwoordmogelijkheid (beide fout) worden gegeven.
Ja, misschien had ik wat creatiever kunnen zijn in het verzinnen van foute antwoorden. ;-)
Gefeliciteerd met je score, 24 is best goed!
24 !!! niet slecht ik had minder verwacht…..
Trouwens een super leuke site !!!!!
Dank je. En inderdaad, 24 is heel niet slecht.
14… valt toch een beetje tegen. En nu heb ik trek :)
Volgens mij zijn de pepers van deze quiz geen Madame Jeanette maar
Adjuma /Adjoema.
Madame Jeanette is langer en de Adjuma is meer gedrongen .
In eerste instantie stond deze foto bij die vraag:
En ik denk inderdaad dat dat geen Madame Jeanette’s maar Adjuma’s zijn. Daarna heb ik speciaal in een Surinaamse toko deze pepers gekocht:
En ik kan me niet voorstellen dat ze me daar “neppers” hebben verkocht. Die achterste is ook best langgerekt. Toch?
Hoe dan ook, de andere 3 antwoorden in de vraag, die zijn ze-ker niet goed. ;-)
Oepsie, ik dacht dat ik er wat van af wist maar mooi niet Was al blij dat ik boven de helft zat.
Over de kwis: Laos is typisch “Hollands”, de rest vd wereld gebruikt Galanga.
En peking eend is met prei! niet met komkommer = ook groen ;=))
Laos, zo heette het in Indonesië, Anne. Toch geen klein landje op deze wereld. ;-)
Zo zijn er veel meer voorbeelden van wat we in Nederland door de link met Nederlands Indië anders noemen dan jullie in België. Taugé bijvoorbeeld in plaats van sojascheuten (wat ook nog eens fout is *grin*).
Ketjap zeggen tegen sojasaus. Trassi in plaats van belachan. Teveel om op te noemen. Maar lastig blijft het als je de grens over gaat. Lastigste vind ik nog wel dat jullie in België een heel andere keuken bedoelen met de Indische keuken dan wij! :P
PS. Prei kennen ze niet hoor, in China. Of is dat ook weer een taaldingetje en bedoel je lente-ui?
Leuke quiz maar nummer 18 klopt niet
De peper heet in het Surinaams gi uma ning wat betekent geeft vrouwen een naam
De beruchte madame jeanette is niet zo rond dus kleiner en langwerpiger van vorm maar heftig in intensiteit
Adjuma is dus A dji Uma ning afgekort
Toch zijn ze me verkocht als Madamme Jeanette’s en ik vind ze er ook best zo uitzien. Maar je bent niet de enige die eraan twijfelt. Zie ook een paar reacties hierboven. ;-)
13/30….met dat japanse spul heb ik ook niets.
Gelukkig kan ik beter koken dan quizen ;-)
Oeh, dat is wel een magere score ja. Toch eens wat vaker hier op de site rondneuzen dus. ;-)
Ik doe niet anders….maar ik onthoud het uiterlijk en de namen beter als ik ermee kook (leeftijd hèhèhè). Dus dat maar vaker doen, niet voor de quiz maar voor lekker eten;-)
Ik vergat ook steeds alles, daarom ben ik deze site begonnen. Als je het uitzoekt en een keer opschrijft onthoud je het ook beter.
En uiteraard ermee werken/koken, het opeten helpt ook. En dat is wel een beetje de regel, ik schrijf er pas over als ik het in mijn handen en mijn mond heb gehad. ;-)
Ha, leuke quiz, 24/30 goed!
Paar wel moeten gokken hoor. Ook ik had trouwens het idee dat de pepers Adjuma (ook uit de familie van Habanero pepers)zijn ipv Madame Jeanette, maar dat ten overvloede.
Wel een treurige toko als die zijn pepers niet kent. What’s next: Spaanse pepers als Rawit verkopen :’)
Misschien dachten ze dat het veiliger voor me was? :-)
Oh, ik kwam ook hier om te vertellen dat er bij 18 adjoema’s stonden en geen madame Jeanettes. Maar anderen zijn me al voor geweest zie ik :)
Ze worden wel vaak verkocht al Madame Jeanettes in Nederland (maar in Suriname dan weer nooit :) ).
Op de wikipediapagina van Madame Jeanette staat een plaatje waar je het verschil duidelijk ziet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Madame-jeanette De MJ is veel langgerekter dan de adjoema, die ik er altijd meer als een verfrommelde paprika uit vind zien.
Grappig genoeg staat daar ook een plaatje van een Habanero, die ik weer erg vind lijken op die rode pepertjes die je eerst meegekregen had. Al bestaan er ook rode adjoema’s.
Oh en: 25 goed, viel me best mee.
Een paar educated guesses en een paar wilde gokken.
De helft had ik nog nooit van gehoord en/of gezien.
13 Goed.
Nog veel te leren.
18 stuks goed….paar verkeerd gegokt waarbij ik twijfelde, ben niet helemaal tevreden maar het kon slechter.
Toch vaker langs komen, Arianne. ;)