Hoe heet het?
Beni shōga (紅生姜), Japanse rode gember, rode gemberstrips, red pickled ginger.
Wat is het?
Beni shoga zijn julienne gesneden reepjes gember, ingelegd in umezu. Umezu is het vocht dat wordt onttrokken uit zure, Japanse pruimpjes wanneer die in zout en rood shiso blad worden ingelegd om umeboshi te maken. Ziet er superchemisch uit, maar is het (als het goed is) niet.
Hoe te gebruiken?
Als garnering op bijvoorbeeld gebakken noodles (Yakisoba) en rijstgerechten of smaakaccent in okonomiyaki. Het smaakt eerder zoutzuur dan zoetzuur zoals gari.
Tips, weetjes & recepten
- Niet vewarren met : gari (zoetzure gember voor bij de sushi)
- Zelf beni shoga maken : gember julienne snijden, inwrijven met een beetje zout en een dag in laten trekken. Goed droogwrijven met keukenpapier, dan nog een dagje (in de zon) te drogen leggen. In een steriel potje leggen en bedekken met Umezu. Na een weekje in de ijskast is ie goed. Daarna nog weken houdbaar.
Wat is er zoal te koop?
geachte ik heb een darm onsteking en nu heb ik gelezen dat rode gember helpt alleen heeft u voor mij een adres waar ik het kan kopen vrgr wim
Best veel toko’s verkopen dit. Ik zou zeggen, zoek een toko bij jou in de buurt uit deze lijst: adressen toko’s in Nederland en bel ze dan eerst even om te vragen of ze het verkopen. Succes en beterschap gewenst, W.
Dit is echt zo ontzettend lekker.
I love the red Beni shoga