Hoe heet het?
Cha siu bao, char siu bao, cha sieuw pau, char sieuw bao, chā shāo bāo / 叉烧包, barbecue pork buns, Chinees broodje met varkensvlees.
Wat is het?
Cha siu bao is een Chinees wit broodbolletje, gevuld met een zoetig, stoofvlees-achtig prutje van char siu (Chinese babi pangang) met oestersaus, hoisinsaus, sojasaus en/of andere smaakmakers. Het recept voor de vulling kan verschillen. Er zijn twee soorten char siu bao: de ene komt uit de stoompan, de andere uit de oven. De ene is wit, zacht en van boven “gebarsten”, de ander rond, glanzend goudbruin en lijkt op een rond kadetje.
Hoe te gebruiken?
De gestoomde char sui bao koop je kant-en-klaar in de diepvries en stoom je in 15 minuten boven zacht kokend water gaar. Zo eten of met eens sausje erbij, bijvoorbeeld wat hoisin of oestersaus. De gebakken char sui koop je bij Chinese bakkerijtjes (Mei Sun, St. Anny of QQ bakery). Die warm je hooguit thuis nog even op in magnetron, of liever in de oven.
Tips, weetjes & recepten
- Char sui bao is een typisch dimsum gerecht, gegeten tijdens yum cha. Zie ook de posts over enkele andere dimsum gerechtjes.
- Char sui bao is waarschijnlijk de moeder aller broodjes bapao.
- Lees verder over veel meer: Chinese broodjes en waar je die kopen kan
Wat is er zoal te koop?
merk: Delico van St. Anny Food BV land van herkomst: Nederland etiket: Cha Sieuw Pau ingrediënten: varkensvlees 45%, water 21%, suiker 10%, aardappelmeel, plantaardige olie, sojasaus licht/donker, cha sieuw saus, sesamolie, uien, oestersaus, chinese wijn, vijf kruiden poeder, witte peper, kleurstof: E150C, smaakversterker E621, loogwater. Buitenkant: tarwebloem 9%, water, suiker, pakpoeder (moet rijsmiddel E500, E521, E544), reuzel, kokosaroma. prijsindicatie: € 2,- (270g / 6 stuks) |
|
merk: Vers van bakker Mei Sun land van herkomst: Nederland ingrediënten: mag je naar raden prijsindicatie: € 1,- p/stuk |
Je hebt ze ook met kip en gember en dan bedoel ik die gestoomde,zin ook erg lekker tai soen in utrecht heeft ze op de dimsum kaart staan.
Klinkt lekker fris en licht. Maar euh, die zullen geen cha siu bao meer heten he? ;-)
Nee die heten gai bao,hier in Eindhoven hebben ze die ook.
Deze overheerlijke broodjes verkopen ze bij Mei Sum op de West-Kruiskade in Rotterdam! Echt verrukkelijk!
Dag iedereen,
Hier is de finale voor mijn “Aspiring Bakers” evenement met meer dan 80 bao recepten. Geniet ervan!
https://everybodyeatswell.blogspot.com/2013/06/roundup-aspiring-bakers-31-bao-ho-chiak.html