Hoe heet het?
Bloeiende Chinese bieslook, bloeiende knoflookbieslook, flowering (garlic) chives, gau choy fa / jiu cai hua / 韭菜花 (China), Allium tuberosum, Bunga kucai (Maleisië), hana nira / 花韮 / ハナニラ (Japan), kkoch buchu /꽃부추 (Korea), bong he / bông hẹ (Vietnam)
Wat is het?
Chinese bloeiende bieslook is van dezelfde plant als de eerder besproken Chinese bieslook, alleen dan niet de lange, platte bladeren maar de bloempjes op steeltjes. Smaakt net als de bladeren meer naar knoflook dan naar bieslook, maar is minder grassig. Daarom ook wat “makkelijker” van smaak.
Hoe te gebruiken?
Als groenten of als smaakmaker in andere gerechten. In langere stukjes geroerbakt of net als gewone bieslook versnipperd. In de vulling van dumplings en ook weer in pannenkoekjes, kimchi of soep.
Tips, weetjes & recepten
- Lees ook de post over Chinese bieslook (die platte)
- Simpel receptje: Geroerbakte bloeiende bieslook met bacon
Wat is er zoal te koop?
merk: Belicious land van herkomst: Thailand etiket: Kau Choi Fah, Quichai Flower, Knoblauchgrass prijsindicatie: € 1,48 (13,45 p/kg) |
Dit is geen bloeiende Chinese bieslook. Het zijn de bloeistengels met bloemen in knop. De plant is winterhard en bloeit op een zonnige plek zeer lang en prachtig wit. De zaden zijn verkrijgbaar bij Vreeken’s Zaden in Dordrecht, de catalogus staat op internet. Wie iets bijzonders zoekt uit de Braziliaanse wouden of een bes van de poolcirkel of een kruid uit een obscuur dal in de Himalaya, kan bij Vreeken terecht.(Ik heb geen aandelen)
Ik snap niet wat je bedoelt te zeggen? Hoezo denk je dat het geen bloeiende Chinese bieslook is?