Hoe heet het?
Chinese selderij, Chinese celery, khan choy / qín cài / qin cai / 芹菜 (China).
Wat is het?
Chinese selderij is het zusje van onze selderij. Nauwer verwant aan wilde selderij. De stelen zijn dunner en hol. De smaak is veel sterker en bitterder. De kleur varieert van wit tot donkergroen.
Hoe te gebruiken?
Eigenlijk nooit rauw. Als smaakmaker in roerbakgerechten en soepen. De draden zijn vaak taaier dan van onze bleekselderij, die kun je er vooraf dus maar beter vanaf trekken. Of gewoon westerse bleekselderij gebruiken.
Tips, weetjes & recepten
- Recept: roergebakken selderij
- Recept: selderijsalade met gedroogde garnaaltjes
- Recept: bleekselderij met gehakt
Wat is er te koop?
merk: nvt land van herkomst: etiket: diversen prijsindicatie: € 3,50 p/kg |
Waar kan ik Chinese selderij bestellen?
in A’dam
Woont in de buurt van Albertcuipmarkt.
Dankjewel.