Zoals met veel Indiase gerechten wel even wat werk om alles bij elkaar te verzamelen en klaar te zetten, maar moeilijk is het niet. Een perfecte manier om je aardappelen flink op te fleuren. Dit gerecht is niet scherp/pedis, maar heerlijk kruidig en geurig van alle specerijen en tegelijkertijd friszuur.
RECEPT
Verwarm een koekenpan, maar niet loeiheet en doe daarin:
1 el ghee (of olie)
1 el bruin mosterdzaad
Wacht even tot de mosterdzaadjes beginnen te springen, voeg dan toe:
1 el geraspte gember
1 à 2 groene chilipepertjes (fijngehakt)(rood mag ook)
1 handje verse kerrieblaadjes (optioneel)
en vrij snel daar achteraan:
¼ tl nigelle zaad
¼ tl amchur (mangopoeder)
1 tl kurkuma
1 snufje asafoetida
1 tl garam masala
Laat een paar seconden geurig bakken en voeg dan toe:
400g voorgekookte, afgekoelde, niet al te kruimige aardappelen in blokjes
(kook ze voor 2/3e gaar)
Laat dit even bakken/opwarmen en breng op smaak met:
1½ tl grofgemalen zeezout
1 handje erwtjes (optioneel)
Het recept komt van Christine Manfield uit Masterchef Australië, seizoen 2. Alleen gebruikt zij nigelle zaad in haar garam massala ipv zwarte komijn. Ze serveerde het met hertenbiefstuk, geroerbakte spinazie en een garam masala saus. Maar het is ook lekker koud, of als aardappelsalade, vermengd met Griekse yoghurt en bijvoorbeeld kemangi (citroenbasilicum):
waaw keilekker!!!!
Goed zo! :-)
hahaha
Vin der niks an.