Hoe heet het?
Gomashio / gomasio / ごま塩, Japans sesam-zout, Japanese sesame salt.
Wat is het?
Gomashio is een bekend, simpel “kruidenmengsel” uit Japan bestaande uit sesamzaad (goma) en zeezout. Te koop in een potje maar ook makkelijk (en beter) zelf te maken.
Hoe te gebruiken?
Eigenlijk is gomashio een soort furikake, bedoeld als “strooisel” over gestoomde (sushi)rijst. Maar gomashio wordt ook veel gebruikt als “extra lekker zout”, gewoon over een steak of tonijn, op gegrillde asperges, gecarameliseerde zoete aardappelen, teveel om op te noemen. Je kunt het mengsel ook in een pepermolen doen om het fijn te malen.
Tips, weetjes & recepten
- Gomashio wordt meestal gemaakt met zwart sesamzaad, maar met wit sesamzaad of een mengsel van die twee kan net zo goed.
- Recept: zelf gomashio maken
Wat is er zoal te koop?
merk: S&B Foods Inc. land van herkomst: Japan etiket: Sesame Salt, Gomashio ingrediënten: black sesame seed, salt, monosodium glutamate, starch (potato, corn), guar gum. prijsindicatie: € 1,95 (35g) |