Hoe heet het?
Indische kroket, Indische gevulde aardappelkroket.
Wat is het?
Een Indische kroket is een typische snack uit de Indische keuken. Vaak een nogal uit de kluiten gewassen, bolle, gepaneerde, gefrituurde aardappelkroket met een simpele, ietwat zoetige vulling van gehakt en ui, misschien wat wortel voor de kleur, maar veel meer zit er meestal niet in. Typisch is de nootmuskaat in de aardappelpuree. Ik krijg altijd associaties met een Shepherd’s Pie, maar dan in de vorm van een handzame 1-persoons snack.
Hoe te gebruiken?
Bij veel toko’s zijn verse, huisgemaakte Indische kroketten te koop in de koelvitrine. Je kunt ze koud eten, even twee minuten opwarmen in de magnetron of 17 minuten op 200°C in de oven. Langzaam opbakken in een koekenpannetje schijnt ook te kunnen. Tien minuten per kant, met de deksel schuin op de pan. Eten als snack, lunch, feesthapje of kleine maaltijd.
Tips, weetjes & recepten
- Zelf maken is natuurlijk wel wat werk, maar je kunt het dan zo lekker maken als je zelf wilt. Hier een recept: Nombelina’s Indische kroketjes.
- Niet verwarren met: risolles. Die lijken op het eerste gezicht soms meer op de een “gewone kroket” maar worden eigenlijk nooit kroket genoemd.
Wat is er zoal te koop?
merk: huisgemaakt door een toko land van herkomst: Nederland prijsindicatie: € 1,50 á 2,- p/stuk |