Hoe heet het?
Indische pastei, Indisch pasteitje, Indonesian pasty, pastel goreng.
Wat is het?
Een Indische pastei is een simpel deeglapje van bloem, ei en water wordt gevuld met een mengsel van kip of rundvlees dat wordt opgebakken met ui en smaakmakers als ketjap manis, ketoembar, djinten, wat groentjes als wortel, doperwt en prei en heel typisch: stukjes gekookt ei en soe-oen. Het deeglapje wordt in een halve maanvorm fraai dichtgevouwen en vervolgens gefrituurd.
Hoe te gebruiken?
Je koopt Indische pasteitjes kant-en-klaar bij de toko. Je kunt ze koud eten, maar ook heel makkelijk opwarmen in de oven (10-15 minuten op 180C). Sommigen warmen ze op in een koekenpan met deksel. Lekker met een pittige saus als sambal, sriracha of zoete chilisaus.
Tips, weetjes & recepten
- Zelf maken kan ook, bijvoorbeeld volgens het recept van Linda, de Kokende Boekverkoper: Indische Pastei.
- Niet verwarren met Indische kroket of Risolles.