Hoe heet het?
Japanese egg tofu, tamago dofu, Japanse eiertofu, Riben doufu 日本豆腐, Jade tofu yuzi doufu 玉子豆腐
Wat is het?
Tamago tofu is een tofuvariant waarbij rauwe eieren worden toegevoegd aan sojamelk voordat deze wordt gestremd. Dit mengsel wordt in plastic tubetjes geperst en gekookt. De kleur is pastelgeel, de structuur puddingzacht en de smaak iets hartiger en iets minder tofu-achtig dan gewone tofu.
Hoe te gebruiken?
In het midden de verpakking voorzichtig opensnijden, terwijl je de tofu er voorzichtig uitknijpt in schijfjes van 1,5 cm snijden. Stomen of gewenteld in wat maïzena goudbruin bakken en dan serveren met een knapperige mix van broodkruim, knoflook, lente-ui of een simpel gembersausje.
Tips, weetjes & recepten
- Recept: Japanese Egg Tofu with ginger sauce
- Recept om het zelf te maken: home made egg-tofu (Mary Moh, Engels recept)
- Uit het etiket op te maken zit er niet altijd tofu in de egg-tofu.
- Robin update: versie van Unicurd gevonden. Ziet er iets minder geel uit, ik verwachtte dat die ook minder lekker zou zijn, maar dat was niet zo. Gewoon net zo lekker. (hoewel ik ze niet naast elkaar proefde) Nu duidelijk wel tofu in de ingredientenlijst.
Wat is er te koop?
Hallo Robin,
Wat een geweldig initiatief. Dit is voor mij de info bron voor de producten uit de toko.
Sinds mijn kennismaking vorig met Ken Hom bij het Kookpunt in R’dam, vind ik veel inspiratie (bijna kopiëren ) op jouw sites (Foto en Kok) en nu met de gegevens uit Aziatische-ingredienten.nl kan ik zelf ook makkelijker experimenteren. Veel succes en vooral veel plezier met de kook en foto hobby.
Gr Paul
Oh, wat leuk! Dat was vorig jaar november, dat wij elkaar ontmoetten bij de Ken Hom kookdemonstratie. Ik dacht dat je de weg naar mijn blog nooit meer gevonden had. Maar dus toch. Dankjewel voor je complimenten. Echt leuk te horen. :)
Hallo Robin,
Ja inderdaad dat was november dat we elkaar ontmoeten bij de kookdemo van Ken Hom
Via de blog van Mr Ooijer ben ik weer op FotoRobin gekomen.
De sichuan olie was de aanleiding. Niet helemaal gelukt.
Maar zodra de nieuwe keuken klaar is gaan we het opnieuw maken etc. Momenteel is de keuken een leeg hok, met niks erin. Maar over 1,5 week kunnen de kookplaat en de oven hun werk gaan doen.
Lemongrass & Ginger Liqueur is ook heel erg inspirerend bedankt hiervoor.
Ik ga het proberen te maken ivm de kerst en oud en nieuw.
Gr Paul
Ben heel benieuwd hoe die gaat bevallen. Wel op tijd beginnen he? Want die gember-citroengras-likeur heeft echt tijd nodig. En misschien een backup-plan? :-)
Weet iemand waar ik de ‘worstvormige’ egg tofu (van unicurd bijv) kan krijgen. Je kon het altijd bij de Dun Yong in Amsterdam krijgen maar die voeren het niet meer
Je stelde je vraag bij de Silken Tofu post, maar heb ‘m even verplaatst naar hier. Ik koop ze bij de Wah Nam Hong in Rotterdam, dus ik zou als ik jou was eens kijken bij de Wah Nam Hong op de Gelderse kade in Amsterdam. Of hun vestiging in Duivendrecht?
Rotterdam bij Wah Nam Hong, toevallig dit weekend nog, dus het “bestaat” nog wel. Misschien eens kijken bij hun vestiging