Marineer:
* 350g blokjes lamsfilet
in:
* 1 el lichte sojasaus
* 1 el Shaoxing rijstwijn
* 1 el gekneusde sichuanpeper
* ½ tl suiker
* 2 tl maizena
* 1 tl sesamolie
Roerbak het vlees op heel hoog vuur mooi bruin (maar natuurlijk niet gaar, da’s zonde met lamsfilet), haal het uit de pan en zet even apart.
Roerbak nu:
* 1-2 el fijngehakte gemberwortel
* 400 gr dunne prei in schuine, hapklare stukken
Voeg na 2-3 minuutjes toe:
* 1 handje geweekte boomoren, in stukjes of reepjes
Roerbak nog een minuutje en voeg dan toe:
* 2 el gele bonensaus (taotjo)
* het eerder gebakken vlees
Warm even door en serveer met witte rijst.
De lamsfilet kan ook vervangen worden door kip. Of nou ja, wat je wilt natuurlijk, maar ik vind kip hier wel lekker in.
Hoi !
Wilde je even laten weten dat ik dit gerecht heb mogen proeven dit weekend. Ik vond het geweldig lekker ! De malse lamsfilet maakte het heel speciaal. Zeker voor herhaling vatbaar.
Groetjes, Patricia
Leuk te horen! Dankjewel voor je feedback!
Ik moet het ook weer eens maken, maar het stomme is, ondanks alle Islamitische slagers hier in Rotterdam is lamsfilet amper te krijgen. Maar zou eens een voorraadje bij de Makro in kunnen slaan, want het is inderdaad een heerlijk recept.