Hoe heet het?
Leliebol, lily bulb, Lanzhou lily, Lilium davidii (L), lánzhōu bǎihé / 兰州百合 (China)
Wat is het?
Lily bulb is de eetbare bloembol van een speciale leliesoort (Lilium davidii), een specialiteit uit Lanzhou, midden China.
Hoe te gebruiken?
Voorzichtig pellen en de “oortjes” wassen en drogen. Ze kunnen rauw gegeten worden, door een salade, of als knapperige toevoeging aan een soepje. In roerbakgerechten maar heel kort meeverwarmen. Ook lekker in zoete gerechten.
Tips, weetjes & recepten
- Recept: Roerbak van leliebol met bleekselderij
- Recept: leliebol met gojibesjes (gojibesjes)
Wat is er te koop?
merk: ? land van herkomst: China etiket: langzoubaihe ingrediënten: leliebol prijsindicatie: € 2,50 p/2 stuks |
Waar heb je dit gevonden/kun je dit kopen? (Tenminste dat neem ik aan, als je het hier noemt ;) )
Ik heb het al een tijdje niet gekocht, maar zover ik weet heeft de Wah Nam Hong het eigenlijk altijd wel in huis. En Amazing Oriental volgens mij ook wel.
bij WenS in rotterdam zijn ze nu te koop.
erg gewild en echt een seizoens product.
Een vraag: Wat is het seizoen van de Leliebollen?
Ik lees op internet “late herfst”. Dat is dus nu zo’n beetje.