Naar aanleiding van het recept Pekingeend voor Dummies gingen velen aan de slag en hingen overal in Nederland Pekingeenden te drogen! Maak een foto en stuur foto naar Robin en ik voeg je toe aan de galerij van de Hangende Eendjes!
Galerij van de Hangende Eendjes
1. Pekingeend aan afzuigkapbuis in keuken
door Robin Kok
2. Pekingeend aan de afzuigkap in de keuken
door Ward van de inmiddels gesloten kookwinkel Potten & Pannen.
3. Pekingeend aan een fotostatief voor de tuindeur
door Susan uit Aerdenhout
4. Pekingeend aan een keukentrapje in de badkamer
door Lotte van Ferme Kolen
5. Pekingeend aan de douchegordijnstang in de badkamer
door Ilona
6. Pekingeend aan keukenkasthandvat
door Charlotte Zwaal
7. Aan een afvoerbuis in de bijkeuken
door Peter Reinders
8. Aan het badkrukje op het aanrecht met een hangertje door het gat
door Jannie van het blog Wat ik gegeten heb
9. Aan het hangende keukenrek in de keuken
door Francijna van Diepen
10. Aan een boekenstandaard in een keukenkastje
door Irma Corten
11. Buiten, onder een tuinstoel op een tuintafel bij 2°C
door Bob Ruhof
12. Boven de keukentafel, aan het plafond
door Max Laadvermogen
13. Aan een fotostatief, op de wasmachine (of is het de ijskast?)
door Ernstjan Lemmen
14. Pekingeend, lekker aan de boom in de tuin bij 0°C, ideaal pekingeendenweer!
door Rob Heerdink
15. Pekingeend aan de afzuigkap in de keuken
door Peter van Schaik
16. Net niet lekkend op de retro jaren 70 fiets
door Lie
17. Pekingeend in Spanje. December 2017.
door Folkert en Nathalie Beunke-Janssen
18. Tussen twee stoelen, aan een balkje met grote vleeshaken. December 2017.
door Angèle Peelen
19. Buiten, onder de overkapping van het terras. December 2017.
door Robin Kok
Let op : dit was nogal een dom idee, het was veel te vochtig buiten! Het vel is niet opgedroogd, het eindresultaat was een sappige eend, maar het vel werd niet erg crispy.
20. Wiegend in de wind aan de kust van Portugal. Januari 2018.
In plaats van rijstwijn witte port gebruikt.
door Mieke Damen
21. Voortschrijdend inzicht? In 2012 onder de afzuigkap, in 2018 aan een keukenkastje.
door Rose van der Haven
22. Aan een keukenkastje boven de gootsteen.
door Niels Hauwert
23. In de schuur.
door Mathijs van der Knaap
24. Midden in de keuken, aan een euh, wat is het eigenlijk?
door Eric van der Haar
25. Boven de gootsteen, tussen twee Heineken kratjes, aan een ventilator.
door Gyula Korpadi
26. Boven de boekenkast, aan de oude klamboehaak in de kamer van de zoon.
door Martijn Wessels
27. Aan een bezemsteel, uit een raam in Amsterdam.
door Robert
28. Onder de parasol.
door Tine van de Weyer
29. Aan een kastdeurtje in de schuur boven de fiets.
door Jules Buijs
30. In een tochtige schuur!
door Jaynie den Toom
30. Onder de afzuigkap. Februari 2021.
door Niek en Anke uit Rotterdam.
Mijn pekingeend hangt nu aan een touw te drogen, maar waar kan ik zo’n driehoekige haak (samengestelde hakencombinatie) vandaan halen? Of moeten we dat zelf in elkaar knutselen?
Die haken zijn te koop bij bijvoorbeeld Wah Nam Hong. En waarschijnlijk heeft Amazing Orientall ze ook wel.
Online vind ik ze zo gauw niet, anders dan bij Alieexpress.com
(zoek op gebraden eend haak)
Maar, heb je geen foto voor me, Irene? :-)
Pekingeend aan oude klamboe haak in mijn zoons kamer :)
Ha Martijn. Ik zag geen foto, maar ondertussen via mail ontvangen. Hij staat er nu bij.
Hoop niet dat je zoon nachtmerries krijgt van die eend. :-D
hoi ik las dat je de opgeblazen eend ook kunt drogen in de ijskast? klopt dat? zoja hoeveel dagen maximaal kan dat? mvgr. nicolette
Nu ja, het is natuurlijk rauwe eend. Hoe lang kun je normaal gesproken een ontdooide vogel nog in de koelkast bewaren. Best wel een aantal dagen, denk ik. Maar ja, of ik dat zou willen? Ik zou zelf niet meer dan twee dagen doen.
En dan moet hij dus onafgedekt he? Dat het huidje toch enigzins uitdroogt.