Hoe heet het?
Pekingeend pannenkoekjes, Mandarijn pannenkoekje, Peking duck pancakes, Mandarin pancakes, bó bǐng / 薄饼, chūn bǐng / 春饼.
Wat is het?
Pekingeend pannenkoekjes zijn flinterdunne flensjes, gemaakt van tarwebloem met een beetje zout en sesamolie. Kort gebakken in een koekenpan en voor gebruik opgewarmd boven kokend water. Bekend als wrap voor Peking eend en mu shu pork.
Hoe te gebruiken?
Ontdooid een minuut of drie stomen boven zacht kokend water. Daarna besmeren met een beetje zoete bonensaus of hoisinsaus, wat peking eend erop, julienne gesneden lente-uitje en komkommer en uit het vuistje opeten. Uiteraard ook met ander lekkers te vullen.
Tips, weetjes & recepten
- Recept om zelf pekingeend pannenkoekjes maken na de klik, hieronder
- Lees alle posts betreffende Peking Eend
(recept of kant-en-klaar, welke saus etc)
Wat is er zoal te koop?
Zelf Mandarijn pannenkoekjes maken
voor 4 personen / 24 pannenkoekjes
280 gr tarwebloem
0,6 dl kokend water
0,8 dl koud water
2 el sesamolie
1 tl zout
Zeef de bloem en verdeel dat in twee gelijke delen.
Kneed 1 deel met het kokende water.
Kneed 1 deel met het koude water en het zout.
Voeg beide deegjes bij elkaar en kneed tot egaal deeg.
Dek deeg af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten.
Kneed het deeg nogmaals een paar minuten.
Verdeel het deeg in 24 gelijke porties.
Rol ieder stukje deeg tot een balletje.
Druk de balletjes plat.
Doop een kant van een balletje in sesamolie en plaats het op een ander balletje.
Rol er met een deegroller (tje) dunne pannekoekjes van.
Herhaal dit met de andere deegballetjes.
Verhit een koekepan op een laag vuur.
Bak de pannekoekjes in ongeveer 30 seconde per kant.
Haal de pannekoekjes van elkaar.
Lijkt me heerlijk, maar 96 pannenkoekjes is me even wat teveel…
Ja, ik heb er ook lang mee gedaan. Ze blijven heel lang goed in de vriezer. Maar ik zal eens kijken of ze tegenwoordig ook kleinere verpakkingen verkopen. ;-)
Niet bij de Oriëntal in elk geval, heb dezelfde van Kai Food en wel veel maar die komen wel op. Ga ze toch weer eens zelf maken, zie bij de link dat er veel meer sesamolie in moet dan ik eerder deed. Mss worden ze dan eens niet zo droog, zijn die van Kai Food ook trouwens maar in restaurants lijken ze sponziger.
Dat vind ik dan weer teveel moeite, zelf maken!
En bovendien kan ik me niet voorstellen dat het echt de moeite waard is. Het blijven gewoon, melige, dunne, vrij smakeloze pannenkoekjes, toch?
Bij Dun Yong in Amsterdam verkopen ze tegenwoordig wel pakjes met 6 stuks ipv 96.
Als je ze in de stoompan legt, kun je er dan meerdere op elkaar leggen of moeten ze per stuk omdat het anders aan elkaar plakt? Ik doe ze normaal in de magnetron maar vind dat wat minder lekker.
Ja, ik stoom ze altijd per pakje tegelijk. Volgens mij kan dat ook niet anders, want ze zitten aan elkaar. Of je zou ze eerst moeten ontdooien, maar nee, dat hoeft echt niet. Gewoon een paar (klein stapeltje) tegelijk.
En voor pekingeend pannenkoekjes gebruik ik wel altijd een bamboe stoommandje. Omdat dat zo leuk op tafel staat. ;-)
Ok dank!
Ik heb ze net gehad in een nieuw zaakje zeer lekker.
En dat adresje hou je liever voor jezelf? :-)
Eindhovenseweg 50, Aalst. Mikado heet het, gerund door vietnamezen. Erg vers en goed daar. Over 2 weken ook authentieke Vietnamese gerechten zoals pho.
Klinkt goed! Ik ga het adres in mijn TomTom zetten. Voor als ik toevallig eens in de buurt ben. Pho in Aalst. Leuk. :-)
Ik heb de pannekoekjes ingevroren bij de took gekocht. Weet iemand hoe ik ze moet stomen? moet dat in zo’n mandje of kan dat ook anders?
Bedankt alvast!
In zo’n mandje of in een roestvrijstalen stoommandje of in een stoompan of eventueel in een vergiet. Bovenop de rijstkoker. En het kan ook wel in de magnetron. Het hoeft niet gaar te worden, alleen warm.
Je zou ze ook even kunnen opbakken, 1 voor 1, maar of dat nou echt handig is…
Glutenvrije zonder sesam te koop?
Er naast water en zou 2 ingrediënten in Pekingeend pannenkoekjes: tarwe en sesamolie. Als je die niet wilt kun je beter gewoon een rijstflensje bakken of zo.