100g Chinese bloeiende bieslook
50g ontbijtspek
1 el (arachide-) olie
½ tl sesamolie
Snijd de bieslook inclusief de bloempjes in stukken van 4cm en het spek in dunne reepjes. Bak het spek in wat olie in een minuutje bruin en knapperig. Als er veel vet vrij komt kun je dat evenuteel nu afgieten. Doe er dan de Chinese bieslook bij, roerbak een minuut of drie tot de bieslook niet meer taai of houtig is. Breng op smaak met zout en sesamolie. Serveer direct.
NB In plaats van Chinese, bloeiende bieslook kun je ook knoflookstengels gebruiken.
Zag het toevallig vandaag liggen bij de Sligro onder de naam tai soy.
Best lekker. Zeker als bijhapje :-)
Waarom niet gewoon de Nederlandse naam he, vraag ik me dan altijd af: Chinese bieslook of knoflookbieslook of zo. Waarom dan weer variant 3025 van de Chinese spelling.
*zucht*
Hopeloos, die namen. Dat komt denk ik echt nooit meer goed.