Een heerlijke, frisse, vrolijke salade voor warme zomerdagen en daarom ook opbeurend op donkere winteravonden. Of gewoon als lunch. Simpel als een Insalata Caprese, maar dan lekkerder.
300 gr zijden tofu, in blokjes
3 el verse koriander, grof gehakt
1 rood chilipepertje, brunoise of ringetjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
2 el lichte sojasaus (Kikoman kan ook)
1 tl sesamolie
2 el arachideolie
Verdeel de blokjes zijdentofu voorzichtig over 1 persoonskommetjes. Ik zou zeggen 300 gram per 1 of 2 personen. Daar bovenop gaat de koriander, lente-ui, chilipeper, sojasaus en sesamolie. Tot slot verhit je de arachide olie in een klein pannetje en giet dat voorzichtig over het groen dat daardoor gaat knetteren. Beter om alles vlak voor serveren bij elkaar te brengen, anders gaat de tofu “lekken” en dat is zonde. Eten met een lepel mag.
Tip: Een andere superlekkere salade met silken tofu is: zijden tofu met de dooiers van gezouten eendeneieren.
Wij eten de silken tahu met gembersaus,
de saus is 200cc. water 400gr. guladjawa en 100gr.verese geseden gember,
zeker een half uur laten koken op zacht vuur.
En de saus giet je over de koude tofu? Als een soort toetje?
Robin, ik ben grote fan van je aziatische site. Ik heb ook een leuk aziatisch recept. Het is een maaltijdsalade met alle producten op de foto.Mag ik die door sturen?
Groet, Marieke
Tuurlijk. Leuk. Ik ben benieuwd, stuur maar op.
Mailadres zit onder het envelopje rechtsonderin.
Toppie Site,
Dankjewel. :-)
Net gemaakt en echt een hele leuke verrassing! Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar silken tofu, maar nooit een toegankelijk receptje tegen gekomen. En dit is echt een heel leuk voorgerechtje. Delicaat qua textuur, maar heel vol van smaak. Je eet dit automatisch met aandacht!
Leuk! Voorgerechtje, lichte lunch of zelfs diner. Ook zo lekker in de zomer straks als het warm is. :)