Sesampasta


sesampasta
Hoe heet het?
Sesampasta, sesam saus, sesame paste, tahin of tahini, zhima jiang 芝麻酱

Wat is het?
Sesampasta is een pasta, gemaakt van gemalen, ongepelde, ongeroosterde sesamzaadjes (chinese versie), die smaakt als een een hele stroeve pindakaas, maar dan van sesam en zonder suiker. De arabische tahin wordt gemaakt van gepelde, geroosterde sesamzaadjes. Chinese sesampasta is enigzins bitter en niet echt lekker om zo te eten, tahin is veel gemakkelijker van smaak.

Hoe te gebruiken?:
De pasta wordt gebruikt als smaakmaker in (dip)sauzen voor Chinese koude gerechten. In de meeste recepten kan de sesampasta zonder problemen vervangen worden door tahin. Vaak heeft de olie zich afgescheiden en ligt in een dikke laag op de pasta, dan voor gebruik goed doorroeren.

Tips, weetjes & recepten

  • Recept: Bang Bang Chicken
  • Let op: ook op dit potje van Mee Chun staat genoteerd “pikante saus”, terwijl er echt niets pikants aan te ontdekken valt. Waarschijnlijk bedoelen ze “hartige saus”.

Wat is er te koop?


sesampasta

merk: Mee Chun
land van herkomst: Hong Kong
etiket: sesame Sauce, Sauce de Sesam, Sesam Sosse, Sesam saus. (pikante saus), 芝麻酱
ingrediënten: sesamzaad
prijsindicatie: € 2,15 (200ml)

Reacties

Sesampasta — 1 reactie

  1. Er is ook zo’n mosterd die zich nogal onderscheid van smaak met al die andere mosterdsoorten. Ik heb dat laatst gekocht op het Hoofddorperplein in Amsterdam. Het is Praagse mosterd. Echt bijzonder van smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *