Basilicum op een rijtje

soorten basilicum

Van links naar rechts:

Thaise basilicum (Ocimum basilicum Horapha)
=> stevige anijssmaak. Donkergroene, beetje stugge blaadjes.

Heilige basilicum (Ocimum tenuiflorum)
=> subtiele smaak, hint van nootmuskaat. Malse, lichtbehaarde blaadjes.

Gewone basilicum (Ocimum basilicum)
=> bekende “Italiaanse” basilicumsmaak. Malse blaadjes.

Citroenbasilicum / kemangi (Ocimum citriodorum)
=> zeer sterke citroensmaak. Malse, blaadjes.

Klik voor alle posts mbt: BASILICUM.
(waaronder ook een post over Chinese basilicum (eigenlijk gewoon shiso) en basilicumzaadjes)


Reacties

Basilicum op een rijtje — 6 reacties

  1. Bij de Wah Nam Hong verkopen ze nu ook hairy basil, ofwel Ocimum Americanum.

  2. In het Indisch Kook- en leesboek van Hilbert wordt geschreven over dat de Padanger graag daun ruku-ruku toevoegt aan de Rendang aan het eind van de bereiding. Ik heb me jaren sufgezocht wat daun ruku-ruku was. Er werd me verteld dat het hetzelfde was als daun kemangi. Maar dankzij de hedendaagse wiki ook in het Indonesisch ben ik er achter dat daun ruku-ruku hetzelfde is als de thaise holybasil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *