Hoe heet het?
Sushi azijn poeder, sushi mix, sushi poeder, powdered sushi vinegar, sushi no ko, sushi-zu, awase-zu, 壽司粉.
Wat is het?
Sushi azijn is niet gewoon rijstazijn, maar een mengsel van rijstazijn, zout, suiker en soms ook kombu, sake of mirin. Kant-en-klaar in flesjes te koop, maar net zo makkelijk zelf te maken. (zie post over sushi rijst maken)
Sushi azijn in poedervorm is niet makkelijk zelf te maken. Sommigen denken dat dit poeder het geheim van restaurantkwaliteit sushi is. Ik ben daar niet van overtuigd.
Hoe te gebruiken?
Inhoud van het zakje voorzichtig door 4-5 kopjes gekookte sushi rijst spatelen. Of vermengen met water en gebruiken als “gewone azijn”. Maar het leukste is het te gebruiken als “seasoning”. Zoals Nico Boreas deed in topchef en er zijn tapioca-popcorn mee op smaak bracht.
Tips, weetjes & recepten
- Klik hier voor een overzicht: de soorten azijn op een rijtje
- Klik hier voor: alle sushi benodigdheden op een rijtje.
Wat is er zoal te koop?
merk: Tamanoi land van herkomst: Japan etiket: Tamanoi Sushinoko, sushi powder (instant azijn) ingrediënten: suiker, azijnpoeder, citroenzuur, zout prijsindicatie: € 1,85 (35g) |
|
merk: Obento land van herkomst: China etiket: sushi seasoning ingrediënten: rice vinegar (=water, glutinous rice, sugar), water, sugar, salt prijsindicatie: € … (250ml) |
Waar is het te koop?
Zoek een toko bij jou in de buurt:
* Toko’s in Nederland
* speciaal Japans georienteerde toko’s
* Toko’s in België
* Online Toko’s