Hoe heet het?
Verse groene peper, verse peperkorrels, fresh green peppercorns, Prik Thai On / พริกไทยอ่อน (Thailand), xiān hújiāo / 鲜胡椒 (China).
Wat is het?
Verse groene pepers zijn de onrijpe, groene besjes van de peperplant, Piper nigrum.
Hoe te gebruiken?
In zijn geheel toevoegen aan Thaise curries om die extra smaak/scherpte te geven. Waarschijnlijk net zoals sprieten citroengras niet bedoeld om op te eten, maar het kan natuurlijk wel. Of inmaken. Of drogen in de zon of oven om zelf zwarte peper te maken.
Tips, weetjes & recepten
- Wikipedia: nederlands of meer uitgebreid in het engels
- Recept: Rode curry met verse groene peper
Wat is er zoal te koop?
![]() |
importeur: A. Jaggoe land van herkomst: Thailand etiket: fresh pepper, frischer gruner pfeffer ingrediënten: groene peper-korrels prijsindicatie: € 1,20 (100g) |
Helaas niet te vinden in belgie
Niet? Je had deze lijst met adressen al wel gevonden?
https://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst-belgie/
Volgens mij zitten er wel winkels tussen met een goed Thais, vers assortiment waar ik ook verse, groene pepers zou verwachten.
Hallo, waar kan ik vinden in Nederland?
MVG,
Bij de Aziatische supermarkten van Amazing Oriental of Wah Nam Hong. Of bij een gespecialiseerde Thaise toko.
Beide kun je vinden in deze lijst met adressen van toko’s in Nederland:
https://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst/
Maar online kun je het waarschijnlijk ook bestellen bij: ThaiShopAmsterdam.nl
Heey Robin, kan je deze thaise groene peperkorrels invriezen? zo zonde om weg te gooien, maar gebruik maar een paar eetlepels per keer……
Ik heb ze van de week in de vriezer gemikt. Even afwachten.
Ik verwacht eigenlijk dat het wel kan, maar dat ze na een tijdje zwart worden. Wel groen smaken, maar niet groen zijn dus. :-)
Ik had ook zoiets bij de kleine erwt aubergines, die leken in eerste instantie gewoon okay te blijven, maar werden toch zwart.