Vispasta (Fish Paste)

Vispasta
Hoe heet het?
Fish paste, vis pasta, Thaise vispasta, gemalen featherback, Featherback meat paste, ground knifefish, Notopterus, Thit Ca That Lat.

Wat is het?
Vispasta is gemalen vis, maar dan zodanig fijngemalen en gestampt dat deze enigszins elastisch is geworden. Eenmaal bereid krijg je die typisch springerige structuur die westerlingen rubberig, kauwgomachtig of zelfs fabrieksmatig noemen, maar waar het nu wel juist om gaat. En omdat het niet meevalt die structuur thuis goed te krijgen is kant-en-klare vispasta wel zo handig. Al is het maar om een keer te zien en voelen wat de bedoeling is.

Hoe te gebruiken?
De vispasta rustig laten ontdooien in de ijskast, of als je haast hebt in een bak koud water, liefst nog steeds in de ijskast. Ik vond twee “varianten” in de diepvries van de toko. De ene is vispasta gemaakt van bijvoorbeeld pangasius waarbij met een beetje hulp van eiwit, zetmeel en smaakmakers een homogene vispasta is gedraaid, al helemaal klaar voor gebruik (zie foto hierboven). De tweede variant is (nog) geen pasta, het is puur gemalen Featherback of Knifefish, de beste vis voor Thaise viskoekjes! Die moet nog wel even in de keukenmachine, maar heeft na 1 minuut al de juiste structuur, zonder toevoeging van hulpstoffen (zie foto hieronder). Als je die kunt vinden verdient die natuurlijk de voorkeur. Van vispasta kun je viskoekjes bakken of er allerlei groenten zoals chilipeper, paprika of bijvoorbeeld tofu puffs vullen en die frituren. Na ontdooien beter dezelfde dag of dag erna gebruiken.

Tips, weetjes & recepten

Featherback vis malen tot vispasta

Wat is er zoal te koop?


Fish Paste / Vispasta

merk: geïmporteerd door Exostar Paris
land van herkomst: Vietnam
etiket: Vis pasta / Filet notopterus / Thit Ca That Lat / Featherback meat paste / featherback pie
ingrediënten: Featherback fish
prijsindicatie: € vergeten op te schrijven (400g)

Fish Paste / Vispasta

merk: Nam Kee’s Original Chinese Food (Chan’s BV)
land van herkomst: staat er niet op…
etiket: Vispasta, fish paste
ingrediënten: vis, tarwezetmeel, zout, suiker, smaakversterker E621, emulgator E450, peper, sesamoli, E211, E300
prijsindicatie: € vergeten op te schrijven (500g)

Vispasta

importeur: Mooier-Volendam BV
land van herkomst: Vietnam
etiket: Basa fishpaste (pangasius) / Cha Ca Co Gia Vi
ingrediënten: Pangasius, tapiocazetmeel 4%, kruiden 5%, (suiker, zout, peper, knoflook, stabilisator E341i)
prijsindicatie: € vergeten op te schrijven (400g)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *